Tjek her om du kan få gratis influenzavaccination i år

Over 450.000 danskere har ladet sig vaccinere mod influenza i løbet af de fire første dage efter tilbuddet om gratis vaccination til nogle grupper - blandt andet børn mellem to og seks år - startede 1. oktober.

Over 450.000 danskere har ladet sig vaccinere mod influenza i løbet af de fire første dage efter tilbuddet om gratis vaccination til nogle grupper - blandt andet børn mellem to og seks år - startede 1. oktober.

Vaccinens tilslutning glæder Sundhedsstyrelsen, der mener, det er afgørende for, at vi kan forebygge influenza, og at det vil beskytte de mest sårbare og samtidig bidrage til at undgå at overbelaste sundhedsvæsenet.

"Hvis man hører til dem, der kan få influenzavaccinen gratis, vil jeg kraftigt opfordre til, at man går ned og bliver vaccineret i de kommende uger. På den måde kan man selv være med til at forebygge, at man bliver syg med influenza i år," siger Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Du kan blive gratis vaccineret hvis du:

  • er fyldt 65 år,
  • er gravid i 2. eller 3. trimester,
  • lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko
  • er sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til personer i særlig risiko

Og dertil kommer som sagt cirka 300.000 børn mellem to og seks år, hvilket ifølge Sundhedsstyrelsens vurdering kan betyde, at omkring halvdelen af alle tilfælde med influenza i Danmark i år kan undgås.

 

 

 

 

 

Udskriv